duminică, 14 aprilie 2013

Expoziţia de Artă Românească şi Europeană Importantă


Vineri, 12 aprilie 2013, Timişoara a găzduit cel mai important eveniment artistic al anului: Expoziţia de Artă Românească şi Europeană Importantă, organizată de casa de licitaţii Artmark. Prin intermediul acestui eveniment, oraşul de pe Bega s-a integrat în circuitul pieţei de artă din România.
În holul hotelului Timişoara au putut fi admirate, în premieră, tablouri semnate de cei mai apreciaţi pictori români pe piaţa de artă: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Aman, Nicolae Vermont, Octav Băncilă, Gheorghe Petraşcu, Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba sau Ion Ţuculescu. Între cele 50 de capodopere ale artei româneşti şi europene se află „Primăvara (Două muze)” semnată de Luchian, cea mai bine cotată lucrare din cadrul expoziţiei, evaluată la 100.000 – 200.000 de euro. Lucrările expuse la Timişoara vor fi licitate la Bucureşti, în cadrul sesiunii de licitaţii dintre 16 şi 18 aprilie.
Artmark este o casă de licitaţii care pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată şi, în paralel, organizează expoziţii de artă de anvergură naţională. În cei cinci ani de existenţă, a organizat aproape o sută de licitaţii de artă, şi a pus în vânzare peste 10.000 de opere de artă şi de colecţie. Casa de licitaţii are o ştachetă extrem de ridicată, fiind interesată doar de opere de calitate muzeală, şi se implică, de asemenea, în conservarea, păstrarea şi valorificarea bunurilor  culturale. Prin intermediul ei, mai multe capodopere ale artei româneşti vândute prin licitaţie au fost expuse în muzee de artă din ţară şi străinătate.

.

2 comentarii:

  1. Ma bucur ca tu ne tii la curent si pe noi cu ce mai e nou la capitolul ''arta'' in orasul de pe Bega! Multumiri !

    RăspundețiȘtergere