joi, 9 aprilie 2015

Timişoara se pune în mişcare
Mă pregătesc să particip la primul cros din viaţa mea. Am aşteptat tare mult timp să vină acest moment. De ce am aşteptat atât? Cine ştie... Important este că acum m-am hotărât şi pe 25 aprilie voi fi la start.De ce am ales să particip la Timotion?
1. Pentru că Timotion este o invitaţie la mişcare, este un eveniment de alergare în masă, accentul punându-se pe participare. Nu contează cine aleargă mai repede, cine ajunge primul. Importantă este participarea şi oricine poate participa. Alergătorii antrenaţi sau cei care cochetează cât de cât cu alergarea se pot înscrie la cursele de semimaraton sau cros, cei care nu obişnuiesc să facă mişcare pot începe acum, participând la cursa pentru începători, cei care preferă rolele şi posesorii de fotolii rulante sunt şi ei invitaţi la distracţie, de asemenea, există o cursă specială pentru mămicile şi tăticii cu bebeluşi în cărucioare sau baby-wrap.
Cu alte cuvinte, toată lumea este invitată să facă mişcare după cum îl ţin puterile. Informaţii complete găseşti aici: http://www.timotion.ro/ce-este-timotion/

2. Pentru că îmi iubesc oraşul şi mă bucur că Timişoara se mişcă. „Timișoara este primul oraș din România în care joggerii amatori s-au organizat într-o comunitate care promovează alergarea și le oferă ajutor în mod voluntar începătorilor, celor care își doresc să facă mișcare pentru sănătate. Aceasta este misiunea Alergotura, organizatorul principal al Timotion.” – se precizează pe site-ul Timotion.

3. Pentru că Timotion este un eveniment caritabil, organizat pe bază de voluntariat, pentru sprijinirea unor proiecte locale care oferă soluţii la nevoi sociale.
Cei care participă la una sau mai multe dintre cursele Timotion plătesc o taxă de înscriere şi aleg proiectul care va beneficia de acestă sumă.
Participanţii înscrişi la curse, dar şi cei care NU vor participa direct la eveniment, pot contribui la strângerea de fonduri prin donaţii.
Cei care nu vor participa la curse au posibilitatea de a se implica în organizarea evenimentului ca voluntari. Detalii aici: http://www.timotion.ro/fii-voluntar/

Eu m-am înscris la cros, dar şi la „distracţia” pe roţi, aici însă fiind doar însoţitor pentru fiul meu, el fiind prea mic şi conform regulamentului are nevoie să fie însoţit. Pe lângă asta, am dorit să mă implic şi în strângerea de donaţii.
Am ales să susţin proiectul Asociaţiei Ceva de Spus: Drepturile noastre pe înţelesul nostru”. Proiectul își propune să rezolve problema accesibilizării informaționale și a accesului la informație a persoanelor cu dizabilitate intelectuală din Timișoara.
Mi-ar plăcea să atrag cât mai multă lume să susţină acest proiect şi să facă donaţii, însă nu numai pentru că îi rog eu şi pentru că au încredere în mine, ci important este ca lumea să înţeleagă în ce constă acest proiect pe care îl sprijin şi evenimentul Timotion în ansamblu şi fiecare să ia singur decizia de a dona, de a se implica. Eu nu sunt decât vocea care duce mai departe speranţa.


Suma minimă care se poate dona este 10 ron. Informaţii detaliate cu privire la acest proiect se găsesc aici: http://www.timotion.ro/cui-sa-donezi/ceva-de-spus-drepturile-noastre-pe-intelesul-nostru/
Dacă te-ai convins că merită să faci un gest din inimă, poţi accesa acest link pentru a-l duce la îndeplinire: DONEAZĂ
Dacă ai nelămuriri, dacă doreşti informaţii suplimentare, dacă vrei să afli mai multe amănunte, dacă întâmpini dificultăţi în sistemul de donare, sau pentru orice altă problemă legată de acest subiect, nu ezita să mă contactezi pe blog, pe Facebook sau prin e-mail.
Mulţumesc!

Pe 25 aprilie Timişoara se mişcă!
Site-ul oficial al evenimentului: http://www.timotion.ro/

2 comentarii: