luni, 30 decembrie 2013

Anul 2013 în cuvinte şi imagini




Nu ştiu dacă 2013 a fost CEL mai bun an dintre toţi cei pe care i-am avut până acum, însă, cu siguranţă a fost unul dintre cei mai buni. Am văzut locuri idilice, am cunoscut oameni frumoşi, speciali cu care am legat prietenii, am revăzut prieteni dragi. Am crescut.
2013 a debutat cu o premieră, am fost la schi pentru prima dată în viaţa mea şi, culmea, mi-a şi plăcut. Aici puteţi citi despre cele trei zile petrcute pe pârtie la Ski Vidra Transalpina.
Iubitorii de călătorii de la Ghiduri Turistice mi-au dat ocazia să îmi pot dezvălui pasiunea pentru Elveţia în cadrul primei ediţii a Poveştilor de pe Mapamond. O iniţiativă lăudabilă care dă posibilitatea celor care călătoresc să împărtăşească din experienţele lor, iar publicului să "călătorească" prin intermediul acestor poveşti.
Am avut privilegiul, în acest an, de a cunoşte un grup de oameni minunaţi şi de a mă alătura lor. Clubul Bănăţean de Turism m-a primit cu braţele deschise şi mi-a redeşteptat plăcerea hoinărelilor montane. Am început cu Munţii Ţarcu, am continuat cu Muntele Mic, apoi am fost invitată să iau parte la realizarea unor frumoase proiecte de scoatere la lumină a unor zone insuficient cunoscute şi exploatate şi de a le reintroduce în circuitul turistic. Astfel, am petrecut trei weekend-uri la Poieni Strâmbu, am colindat pe cărări de munte, am admirat peisaje încântătoare, m-am încărcat cu linişte şi am descoperit un colţ uitat de lume, satul Bătrâna.
Cel mai aşteptat eveniment al anului 2013 a fost cu certitudine vacanţa petrecută în Scandinavia, într-un circuit de 16 zile, trăite la intensitate maximă. A fost o experienţă inedită, am văzut locuri unice şi am petrecut momente ce vor rămâne adânc întipărire în amintiri şi în suflet. Am rămas profund marcată de această vacanţă încât nici până acum nu am fost în stare să scriu despre ea, dar îmi fac o promisiune pentru 2014 că mă voi strădui să-mi limpezesc gândurile şi sentimentele şi să pun "pe foaie" experienţa scandinavă.
Ultima ieşire a anului a fost pe tărâm britanic unde m-am reîntâlnit cu prietena mea dragă, Cami. Cu ea am făcut o scurtă incursiune în Scoţia, la Glasgow şi am descoperit la pas Lancaster, un oraş poate mai puţin cunoscut dar bogat în obiective turistice. Ultimele zile ale acestei vacanţe le-am petrecut la Londra unde câteva dintre dorinţele aflate într-un wish-list imaginar au devenit realitate: să admir Londra de sus, să vizitez Stonehenge şi Bath, şi să savurez spectacolul meu preferat – Fantoma de la Operă.
Cel mai frumos cadou de Sărbători mi l-au făcut cei de la Asociaţia LookInside, cei care mi-au dat posibilitatea să fiu ajutorul lui Moş Crăciun şi să pot îndeplini visele a doi copilaşi oferindu-le darurile pe care şi le doreau.
În anul ce tocmai trece am avut parte de o schimbare majoră şi din punctul de vedere al dezvoltării interioare, am reuşit să îmi găsesc un oarecare echilibru interior, pe care îl căutam de ceva vreme. Am realizat că drumul pe care merg este cel bun, acum am această certitudine, a dispărut teama care mă făcea să mă uit în spate sau în alte părţi şi să mă intreb: "Oare acesta este drumul meu?" Acuma ştiu că acesta este şi merg pe el cu paşi siguri chiar dacă drumul este lung şi sunt conştientă că mai am multe de învăţat şi multe obstacole de trecut, faptul de a ştii că merg în direcţia bună va face ca parcursul să fie mult mai uşor. Un uriaş Mulţumesc Asociaţiei Noua Acropolă care a avut o contribuţie importantă în acest sens.
Totuşi simt că am primit mai mult decât aş fi meritat, adică efortul depus de mine a avut un efect amplificat, ceea ce mă face să cred că într-adevăr acolo sus cineva mă iubeşte şi voi considera acest aspect ca pe un impuls; sunt hotărâtă ca anul viitor să dau mai mult din vâsle şi să nu mă las, doar aşa, dusă de ape şi admirând minunile din jur ce mi se oferă privirii.
Pentru anul 2014 îmi doresc să merg mai departe pe drumul cel bun, să mă menţin în echilibru, să continuu cresc. Dintre certitudinile anului viitor: implicarea într-un nou proiect iniţiat de Clubul Bănăţean de Turism, un circuit de 17 zile în Spania şi un sejur de 10 zile împreună cu puiul meu în Thassos. În rest, sunt deschisă la noi provocări.
Pentru a condimenta acest bilanţ, am ales să ilustrez anul 2013 prin intermediul a 12 imagini, câte una pentru fiecare ţară vizitată...

Ungaria
 
Polonia

Suedia
Norvegia


Danemarca

Germania

Cehia

Italia

Austria

România

Scoţia

Anglia


.

10 comentarii:

  1. Splendid! Să ai un 2014 măcar la fel de minunat! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, Bia! Asemenea şi ţie, îţi doresc un 2014 perfect!

      Ștergere
  2. Ai avut un an plin! Îţi doresc ca şi 2014 să fie la fel de bogat în activităţi şi paşii să te poarte prin locuri noi. An Nou Fericit! La Mulţi Ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, Cora! Am avut într-adevăr un an de excepţie. Îţi doresc un an 2014 minunat! La Mulţi Ani!

      Ștergere
  3. Ai avut un an bun, precum vad mai sus, in cuvinte si imagini! Ai pasit in 12 tari....e CEVA! Doar sa le enumeri, dar sa le vizitezi! La multi ani si sa ti se indeplineasca in 2014 toate dorintele cat mai usor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc mult! Îţi doresc să ai un an 2014 cu multe călătorii, să revezi locuri dragi şi să descoperi altele la fel de minunate.

      Ștergere
  4. La multi ani!
    Iti doresc un an cel putin la fel de plin de calatorii! Deabia astept relatarile despre vacanta in Traile Nordice! ma tenteaza si pe mine ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, asemenea şi ţie îţi doresc multe călătorii în 2014, printre acestea poate chiar ... Ţările Nordice :)
      La Mulţi Ani!

      Ștergere
  5. Sa ti se implineasca dorintele, Simona! Sa te plimbi cat mai mult si sa ne povestesti si noua! Sa inteleg ca te-ai inscris deja pentru Spania? Daca nu poti aici, trimite-mi te rog un mail (il gasesti la Contact, pe blogul meu) cu numele agentiei prin care mergi tu. Stiu ca mi l-ai spus dar nu l-am notat imediat si am uitat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Adriana! Asta imi doresc si eu cel mai mult, sa calatoresc si sa povestesc! Si asta iti doresc si tie!
      Da, m-am inscris deja pentru Spania, voi pleca pe data de 14 mai. Agentia de turism se numeste Fantasy Travel: http://www.fantasytravel.ro/

      Ștergere